Teamcoaching en procesbegeleiding

Voor het verbeteren van de samenwerking en het begeleiden van goede gesprekken en besluitvormingsprocessen.

TEAMCOACHING

Samenwerken in een team is niet altijd eenvoudig. Er zijn verschillende werkmethoden, perspectieven en meningen. Iedereen is uniek en heeft een eigen achtergrond. Bovendien staat een team zelden op zichzelf; het maakt vaak deel uit van een organisatie, wat ook van invloed is op individuen en het team als geheel. Dit kan regelmatig spanningen veroorzaken binnen teams. Hoe ga je daarmee om?

Voor teams die vastlopen, verder willen groeien, betere resultaten willen behalen (zoals het leveren van betere zorg), of te maken hebben met spanningen, bieden wij teamcoaching aan. Op een duurzame manier gaan wij samen aan de slag. Hierbij betrekken we de leidinggevende en houden we rekening met de situatie in de organisatie.

Tijdens de teamcoaching richten we ons onder andere op:

  • Openhartig luisteren en vrijmoedig spreken
  • Het identificeren en doorbreken van patronen
  • De kernopdracht: wat is jullie gezamenlijke doel?
  • Waarden: wat vinden jullie belangrijk als team?
  • Een systemische benadering: het begrijpen van de dynamiek binnen het team en de balans tussen geven en nemen.

Om duurzame vooruitgang te boeken, is het vaak nodig om te vertragen en stil te staan. Dit biedt ruimte voor beweging en verandering.

PROCESBEGELEIDING

Soms staat een team voor belangrijke uitdagingen, zoals het nemen van cruciale beslissingen of het voeren van belangrijke gesprekken. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van een teamdag. Het kan lastig zijn om hier zelf uit te komen, vanwege de spanning, verschillende standpunten, of de emotionele lading. In zulke gevallen is het prettig om een neutrale procesbegeleider te hebben, die het gesprek leidt en ervoor zorgt dat iedereen gehoord wordt. Als ervaren procesbegeleiders helpen wij je graag op weg, zodat alle belangrijke punten besproken kunnen worden en het team weer vooruit kan.

PRAKTISCH

Ben je geïnteresseerd in onze teamcoaching of procesbegeleiding? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het onderstaande contactformulier. We stellen graag een programma op maat samen om optimaal aan te sluiten bij jullie behoeften en doelen als team.

Neem contact met ons op

2 + 4 =