Paul en Marieke

Over Groei door verbinding

Marieke Jongman

Over Marieke

Marieke is opgeleid als orthopedagoog en leerde daar kijken naar (de ontwikkeling van) het kind in zijn of haar context. Ze heeft meer dan 15 jaar gewerkt in de jeugdzorg, het sociaal domein en met leerproblemen. Altijd vanuit de functie als orthopedagoog en gericht op gedrag en interactie. Ze zag hoe ongelofelijk ingewikkeld het werken in deze sector is voor professionals. Meer en meer raakte ze geïntrigeerd door de behoeften van professionals en de problemen in teams. Ergens kreeg ze het gevoel dat ze een carrièreswitch maakte. Maar terugkijkend is haar systemische blik als orthopedagoog alleen verschoven van het kind in zijn gezin, naar de professional in het team, of het team in de organisatie.

Marieke is opgeleid als gedragswetenschapper (MSc), systemisch teamcoach en teamtrainer. Zij is gecertificeerd registercoach bij de LVSC en trainer (NOBTRA). Dit betekent niet alleen dat zij een post-HBO opleiding heeft afgerond, maar ook dat ze zich blijft ontwikkelen door het volgen van trainingen en intervisie.

Voor grotere groepen of lastige situaties, werkt ze samen met vaste ervaren partners, zodat we altijd aansluiten bij de behoefte.

Paul (samenwerkingspartner) over Marieke

Het is een groot plezier om met Marieke samen te werken. Scherp, analytisch, maar vol warmte, intuïtief, enthousiast en humor. Door haar bak aan ervaring in het werken met mensen weet ze als geen ander om te gaan met lastige situaties, gedoe en conflicten. Lichtelijk jaloers op haar doorzettingsvermogen en betrokkenheid. In haar vrije tijd vaak te vinden op de tennisbaan, óf met een wijntje op de bank voor een goede serie.